lauantai 22. lokakuuta 2016

Naxxar

Tänään käytiin Janin, Pauliinan ja lasten kanssa Naxxarissa. Sliemasta noin kymmenen kilometrin matka ja bussilla kesti reilu 30 minuuttia. Päätimme lähteä bussilla 203 joka oli yli kymmenen minuuttia myöhässä ja jonka kuski vaati laittamaan toiset rattaat nippuun vaikka bussi oli puolityhjä ja rattaille oli osoitettu kaksi paikkaa keskikäytävällä, mela. Mutta olipa kyllä kiva paikka taas! Tässä Palazzo Parision sisätiloista kuvia:











Naxxarissa on aivan upea kirkko Naxxar Parish Church, rakennettu 1616-1630. Yritettiin sinne muutamaan otteeseen sisälle mutta se oli kiinni, paluumatkalla bussista näimme avoimet ovet ja sen verran jäi harmittamaan että varmasti käydään uudestaan kirkkokin katsastamassa. Lasten mielestä parasta oli jättimäisten puiden alle rakennettu iso leikkipuisto. Koko kylä oli täynnä pikkukahviloita ja erikoiskahviloitakin löytyi, esimerkiksi vegaaneille suunnattu lounaskahvila joka oli kyllä suljettu ja ihana pieni hippikahvila jossa istuttiin lattialla ja puulaatikoiden päällä.

Naxxar Parish Church


Hääkattaus, Palazzo Parisio




Siellä on myös ihana puutarha, Palazzo Parisio (5€/aik). Saavuimme sinne kesken häävalmisteluiden ja kaikki näytti niin kauniilta että teki mieli jäädä sinne iltaa ja häävieraita katselemaan. Puitteet on ainakin kunnossa! Puutarhan puolella kasvoi monia sitrushedelmiä, siellä oli myös ihania pieniä salaisia ovia reunaa kiertävässä muurissa. Ja joku, epäilisin että omistaja (:D), asuu puutarhan laidalla pienessä talossa jonka pihaa kiertää pieni aita. Aiettä se oli kun jostain sadusta!


Kuka on lukenut salaisen puutarhan? Kylmät väreet...






Joku asuu siellä!


Vanhempi puoli kaupungista oli viehättävä, kapeita kujia ja idyllisiä koti-ovia ja pikkuparvekkeita. Tänne olis kiva mennä uudestaan vaikkei lapsille Naxxar tarjonnutkaan kun puutarhan leikkimökin ja ison leikkipuiston. Mä sen sijaan voisin kuljeksia noilla kaduilla tunteja ilman päämäärää.







Yksi päivän vierailukohteista oli Maltan ainoa kirpputori Paws 4 A Cause, jonka tuotto menee eläinten hyväksi. Löysin sieltä pari hyvää kirjaa, jopa yhden suomenkielisen! Kirjoja lukisin mieluusti enemmänkin ja kahden suomalaisen kirjani lisäksi olen muutaman lukenut englannin kielisenä, mutta siihen on jotenkin nyt puutunut, otan kirjan esiin ja ekana ärsyttää se kieli. En tiedä onko mun aivoilla joku kapina päällä. Onneksi mulla on Konmari suomeksi ja sitä luenkin uudestaan ja uudestaan kun tarvitsen suomea näköpiiriini. Ja onneksi äiti tulee tiistaina kylään ja tuo mulle yllätysluettavaa! <3



Eilen haettiin Pauliinalta ja Ilkalta meidän  kimppatilaustuotteet, saksalaisesta luontaistuoteverkkokaupasta tilasimme täytettä varastoihin. Täällä myydään kyllä kaupoissa jonkun verran luontaistuotteita mutta valikoimat on aika pienet, onhan saarikin pieni ja suurinta osaa täällä ei valitettavasti kiinnosta ympäristön suojelu omilla elintavoillaan. Me tilattiin vaikka mitä, vanishin korviketta, sitruunahappoa,  nestemäistä pyykinpesuainetta, all-in-1 konetiskitabletteja, Santen suihkusaippuoita ja hiustenhoitoainetta, laveran käsisaippuoita ja mulla Alvan kasvojen pesuaine sekä kasvovoidetta. Heti kun tilaus saapui huomasimme molemmat että valkaiseva pyykkijauhe, shampoo ja multa kasvovesikin vielä oli unohtunut tilata. No, ensikerralla sitten! Ja olihan meillä sitten hauska ilta, Jani tuli sinne suoraan töistä, Pauliina oli tehnyt lapsille nakkilaatikkoa (hitti!) ja aikuisille herkkusalaattia (myös hitti!). Lapset viihtyivät keskenään hienosti ja he esittivät meille jopa musiikkinäytelmänkin illalla. Ja koska he muuttavat tiistaina Swieqiin, piti meidän tietysti keventää muuttokuormaa juomalla pari viinipulloa pois pölyttymästä. Näitä iltoja lisää kiitos!




Huomenna on luvattu vielä lämmintä kun loppuviikosta pitäisi sataa ja talvi alkaa. Tänään oli 27 lämmintä ja keskiviikkona pitäisi olla enää 22. Eli huomenna rannalle ja alkuviikosta kaivelemaan talvitakkeja esille! Suomessa on kuulemma jo luntakin nähty <3

-Sini



2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia Naxxarista. Kyllä Maltalta noita retkikohteita näyttäs löytyvän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ollaan kyllä itsekin oltu ihan yllättyneitä näistä naapurikylien nähtävyyksistä <3

      Poista