sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Frozen synttärit, christmas concert ja joulu!

Nyt mennään jo yli viikko takaperin, mutta on ollut tässä vähän hässäkkää taas! :D Koittakaa kestää. Eli edellisviikon perjantain parents day oli aika kummallinen. Vartti oli varattu aikaa jokaiselle tapaamiselle ja siinä käytiin läpi oppilaan onnistumiset, huolet, taidot, opitut ja oppimatta jääneet, lukukauden todistus arvosanoineen ja muut kuulumiset. Se oli viitisen minuuttia ja valmista tuli. Aino on opettajan mukaan ujo luokassa, englantia ymmärtää mutta puhu ei sanaakaan, nyökyttelee vaan. Uskon että rohkaistuu kun oppii vähän enemmän englantia. Kotona Aino laulaa paljon englanniksi ja yksikin päivä esimerkiksi kysyi Ilmarilta "where go? Go there?" Ja osoitti hissiä. Ilmari vastasi pontevasti vaan "NOU!" Ja käveli hissiin :D Todistus oli kuitenkin hyvä, englanti oli 89/100 ja science 98/100, kaikki muut oli A:ta tai 100/100 :D Kuulemma huomaa jo nyt että on matemaattisesti erittäin lahjakas tyttö, äitiinsä tullut siis, jes! Tapaamisen jälkeen pyysimme Annin, Seelian ja Tiituksen meille askartelemaan ja puhaltamaan viimeisetkin ilmapallot sunnuntain juhlia varten. Kaikki saatiin valmiiksi, tarjottavien teko ja imurointi jäi lauantaille/sunnuntaille. 





Lauantaina kävimme kaupassa ja imuroimme sunnuntain juhlia varten. Koko ilta meni mummun ja Samun taksin odottamiseen. Kone oli vasta Sisilian yllä kun lapset jo valmistuivat vastaanottamaan vieraat. Kun taksi sitten vihdoin ajoi oven eteen niin Ilmari huusi heti ikkunasta että "Moi! Meillä näkyy Gadget (lastenohjelma), näkyyks teillä?" :D Mummua ja Samua oli ollut kova ikävä ja lapsilla oli heti hirveä hinku päästä mummun matkalaukuille, eivät raukat ymmärtäneet niiden sisältävän kasoittain joululahjoja, tuliaisia he odottivat. Ja niitä taas tulikin. Luomukahvia, gluteenitonta pullaa, -karjalanpiirakkaa, -tummaaleipää ja -perunarieskaa mulle (kaikki syöty nam). Mustaamakkaraa saimme myöskin ja poronlihaa paistina sekä kuivattuna. Askartelutarvikkeita tuli taas kassillinen, niillä koristeltiin myös meidän minikuusi <3




Sunnuntaina olikin juhlapäivä. Ainon ja Seelian yhteisfrozensynttärit. Huh! Ihania vieraita oli asunto täynnä ja kaikilla oli hauskaa, lahjat olivat taas kerran niin ihania ja ajatuksella hankittuja, frozenia molemmille tietysti. Melkein kaikki pitsat meni, kuohuviiniä oli tarpeeksi, kakkukin oli taas hyvää (huom. minä tein sen :D), koktailtikkuja syötiin lähes kilpaa kunnes ne oli loppu, onginta oli hitti ja sieltä kaikki saivat juhlien ainoat karkit, leluilla leikittiin ja illan kohokohta, frozen-disko päättyi poikien toiveeseen: Robinin puuttuvaan palaseen ja voi ihanuus meidän poikia kun ne lauloi ja tanssi sen niin tunteella. Miiko veti välillä oikein silmät kiinni kun sattuu olemaan hänen lempibiisinsä vielä <3 Ilmari ei osannut sanoja mutta tanssia se osaa! Diskon jälkeen vieraat lähti kotiin, olihan seuraava päivä se kuuluisa maanantai ja melkein joka lapsella herätys viimeistään seiskalta. Juhlat oli siis kokonaisuudessaan menestys, kivaa oli jopa niitä valmistellessa ja ihaninta oli jakaa vastuu toisen äidin kanssa. Onnekseni kuitenkin seuraavan kerran tarvii järjestää synttäreitä vasta vajaa vuoden päästä. 




Viime viikolla Ainolla oli tavalliset koulupäivät maanantaina ja tiistaina, keskiviikkona oli Christmas concert Imperial hotellilla ja torstaina heillä oli viimeisen koulupäivän kunniaksi luokkaretki Popeye Villageen. Keskiviikon Christmas concert oli huikea. Mummu toimitti Ainon aamulla hotellille, kuulemma huoneeseen täynnä huutavia, kiljuvia ja juoksevia kakaroita. Luultavasti kaikki lapset juoksi siinä huoneessa kuin päättömät kanat sen pari tuntia mitä siinä oli aikaa ennenkuin konsertti alkoi klo 9.30. Ensin oli juontoa ja sitten ensimmäisenä esityksenä oli Ainon luokka. Jani oli töissä, ja minä olin Ilmarin kanssa muiden suomalaisten kanssa istumassa. Mummu ja Samu jäivät taakse istumaan että voivat sitten livahtaa pois kun Aino oli esiintynyt. Minä menin eteen kameran kanssa mutta en saanut Ainosta yhtään kuvaa :D Aino jäi muiden lasten taakse piiloon niin että tyydyin sitten vain ikuistamaan esityksen verkkokalvoilleni. He lauloivat snowflake laulun jonka Aino hienosti osasi ulkoa. Sitten tuli muiden luokkien vuoro, mukaan mahtui näytelmää, laulua, esityksiä, tanssia ja jopa yksi isompien oppilaiden vetämä tanssiesitys "Juju on that beat" laulun tahtiin. Hain Ainon viereeni istumaan jo ennen kun juhla oli ohi, kävi tyttöä niin sääliksi kun istuimme sivuoven vieressä ja jokakerta kun joku meni tai tuli sieltä odottelutilasta niin Ainon pää näkyi oven raosta kun se heilutteli sieltä. Torstain Popeye Village oli ollut kiva retki vaikka uimismahdollisuutta siellä ei näin talvella ole. Ensi keväänä tai kesänä pääsemmekin sinne koko perhe kun Ilmari sai kummitädiltään joululahjaksi sinne lahjakortin.





Sitten vain valmistelimme joulua, mummu leipoi lasten kanssa gluteenittomia pipareita <3. Puoliväkisin hain yhden purkin silliä little swedenistä (4,25€) ja kyselin epätoivoisena vielä lunastamattomia kinkkuja, ei kuulemma ollut. Hain perjantaina postista kauhean ison laatikollisen salmiakkia ja levyn jo kauan himoitsemaani salmiakkisuklaata, kiitos Lotta <3. Samun kanssa kävimme yksi päivä Lidlissä ostamassa Ainolle koulun vaatiman tummansinisen talvitakin ja joulukalat, eli kylmäsavulohta. Päätimme tehdä jouluaterialle quinoalihapullia ja keittää perunaa. Lisäksi pöytään kuului sillit, kylmäsavulohet, ilmakuivattua kinkkua, tulista chorizoa ja manchego juustoa. Kyllä oli just meidän näköinen joulupöytä vaikka laatikot ja kinkut kokonaan puuttuikin. Ensivuonna kuitenkin toivon saavani kinkkua <3 Joulupukki tuli kuin sattuman kautta tilattua jo itsenäisyyspäivänä ja kaikki lahjatkin saatiin paketoitua ennen aattoa, Samu ei ole siinä kovin hyvä mutta yrityksestä kymppiplus. Hyvä me! Itse emme ostaneet lapsille kuin yhdet pienet lelulahjat, yhdet roolipeliasut ja sukkia, muut tuli Suomesta tai meidän kautta ostopalvelutilauksena suomalaisilta sukulaisilta. Lahjoja oli lopulta todella paljon ja oli ihana huomata kuinka meidän lapsia muistetaan niin runsaasti jopa tänne tuhansien kilometrien päähän <3






Jouluaatto oli täydellinen, mummu keitti aamulla riisipuuroa ja lähti lasten kanssa hetkeksi ulos strandille. Aamupäivällä lähdimme koko porukka Manoel Islandille joulukävelylle. Aurinko paistoi ja vaikka mittari näytti vain 17 astetta, tuuli oli hyvin minimaalista joten lämmintä oli. Lapset nukkui pienet päiväunet ennen pukin saapumista ja ruoka oli viittä vaille valmis kun joulupukki vihdoin kolkutti ovelle. Harmittaa aivan tolkuttomasti että unohdin ottaa pukista kameralla kuvia :/ Lapset olivat todella innoissaan ja antoivat joulupukille piirtämänsä kortit ja itsetehdyt kaurakookospallot. Täytyy kyllä kehua joulupukkia, sillä rooli ei varmasti ole helpoin mahdollinen ja suorituksesta kaikki antoivat täyden kympin. Kaikki lahjatkin jaettiin lasten avustuksella ja Aino oli huojentunut kun pukki puhuikin suomea eikä englantia niinkuin Tigne Pointin pukki. Tigne Pointissa oli muuten iso Frozen-linna minkä edessä istuivat valtaistuimillaan Anna, Elsa sekä joulupukki. Aino oli niin täpinöissään että halusi pukea sinne päälleen synttärilahjaksi saamansa Elsamekon. Lahjoja oli niin paljon että jouduimme pitämään availusta pienen tauon kun jokaisella lelulla piti toki leikkiä ja ne piti kasata ja kynillä piirtää ja kirjoja lukea ja varmaan tiedättekin miten se menee..





Tänään sitten mun mahtava esikoinen täyttää jo viisi vuotta virallisesti ja suurella lämmöllä muistelen päivää jolloin Aino syntyi, se oli jouluaatto 2011 ja olimme juuri aloittamassa jouluruokailua äitini luona Hämeenkyrön Kintuksessa, ei ehditty pöytään asti kun Samu lähti kaasu pohjassa viemään meitä kotiin Pispalaan, lähemmäksi Tayssia. Sinä jouluna en saanut jouluruokaa ollenkaan. Traumathan sellaisesta jää ja siksi mulla on aina hirveän tärkeetä että saan jouluna edes silliä. No mutta, tähän päivään, luojan kiitos oltiin kaukaa viisaita ja muutama lahjakin oli Ainolle säästetty tälle päivälle. Niistä Aino sai kummeilta Risto Räppääjä dvd:t ja frozen värityskirja ja mummulta ja vaarilta sydänkorvikset <3 muut lahjat avattiin jo frozensynttäreillä viikko sitten. Tänään me mennään muuten sirkukseen! 




Kiitos kaikille meitä muistaneille ja toivottavasti kaikilla on ollut ihana joulu. Vaikka en kortteja tai lahjoja tänä jouluna lähettänytkään niin kaikki meidän läheiset ja ystävät, olette olleet ajatuksissamme.

-Sini









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti