maanantai 21. marraskuuta 2016

Uuden asunnon etsintää ja haaveilua Espanjasta

Me etsitään uutta asuntoa. Edullisempaa ja rauhallisemman kadun varrelta. Mulla on aika korkeat kriteerit mihin viimeksi välittäjillä usein menikin sitten hermo. Kaksi kylppäriä, tiskikone, kuivausrumpu, 100% homeeton, tuplaikkunat tai paksut lasit, naapurit molemmilla sivuilla, alhaalla ja ylhäällä, parveke ja lämpöilmapumput on ehdoton must mistä en tingi senttiäkään. Vierashuone, aurinkoinen parveke, yksinkertainen ja vähäinen sisustus, toimiva keittiö, hyvä sohva ja uudet patjat sängyissä on plussaa. Ei mielellään isojen katujen varressa, eikä rakennustyömaan vieressä. Uusi asunto voisi olla joko tässä Ainon koulun lähellä, tai Pacevillen lähellä/ Swieqissä tai Pembrokessa koska Janin työpaikka muuttaa ensisyksynä sinnepäin.



Koska olen näillä näkymin kotona Ilmarin kanssa vielä syksyyn asti niin asumismukavuudesta en haluaisi tinkiä. Kodin on hyvä olla sellainen missä viihtyy ja missä on hyvä olla. Tämä nykyinen olisi kyllä aika täydellinen muuten, mutta alueella rakennetaan kokoajan, yläkertaa ja naapuria on remontoitu käytännössä koko se aika kun olemme tässä asuneet. Olohuone/keittiö on vilkkaasti liikennöidyn tien varrella joten pölyä ja pakokaasua tulee parvekkeen ovien läpi, vuokra on liian korkea ja sähkökin on välittäjän kautta etukäteen ostettava joten siksi kalliimpaa. Meidän vuoden soppari loppuu tammikuun lopussa ja vuokraemäntä kyseli jo suunnitelmiamme joten pakko se on kai alkaa katseleen ympärilleen. En millään haluaisi muuttaa koska en pidä muutoksista mutta onneksi olen jo tähän ikään mennessä oppinut että joskus muutokset voikin olla hyvästä :)



Olin niin onnellinen kun parin kuukauden etsinnän jälkeen vihdoin törmäsimme tähän asuntoon joka oli kaikkea mitä halusimme (paitsi hinta :D). Olin nähnyt niin monta homeasuntoa, niin monta jättiasuntoa harvaan sisustettuna (lämmityskulut ja kuka ne sadat neliöt siivoo!), ihan liikaa asuntoja ilman pesukonetta (pesukone katolla ei vaan sovi meidän pyykinpesutahtiin), muutaman muuten hyvän mutta ilman mitään lämmitystä ja sitten muutamat mitkä on olleet liian hyviä ollakseen totta ja vielä halpoja. Sellanen tutka mulle on jo kehittynyt että huomaan herkästi jos jotain yritetään peitellä.



Oon fiilistellyt myös Marbellan ja Fuengirolan asuntotarjontaa ja sieltä löytyi heti kättelyssä monta mitä voisin käydä vaikka heti katsomassa. Haaveilu sikseen ja liittymispyyntöä Facebookissa taas jokaiseen alueen asunnonvuokrausryhmään. Turhautuminen on taattua mutta koitan taas löytää tästäkin projektista jotain positiivista :)



Aurinko on paistanut nyt pari päivää ja on ollut taas niin ihanaa. Huomenna pitäisi olla vielä aurinkoista ja lämpöäkin pitäisi olla 22 astetta, sitten taas sataa. Mela. Sunnuntaina olin Vallettassa tyttöjen, Lassen ja Miikon kanssa tanssiesitystä katsomassa. Hinta oli huimaavat kaksi euroa. Esitys oli huikea vaikkakin vähän ahdistava. Aino oli tänään  luokkaretkellä "teddybear picnicillä" ja oli ollut kuulemma todella hauskaa. Valkoiset koululenkkarit oli aivan kuraiset mutta Ilmarilta lainattu teddybear oli onneksi tallella. 

-Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti