lauantai 10. joulukuuta 2016

Kaamosmasennus vai kosteusmasennus?

Huh! Vihdoin takaisin blogin parissa <3
Mulla on ollut jonkinnäköinen kaamos-/kosteusmasennus ja kirjoittelu on jäänyt, niinkuin kaikki muukin oikeastaan. Oon ollut ihan jäässä kotona ja ulkonakin kun ei ole aurinko paistanut. Pakollisiin juttuihin on mennyt kaikki energia niin ettei muuhun ole jäänyt mitään. No ehkä se kevät sieltä kohta jo tulee.



Koitan vähän kirjoittaa tämän ajan "kohokohdista" eli anteeksi jo valmiiksi sekava selonteko. Ollaan oltu lasten kanssa kipeinäkin tässä välissä jo pari kertaa :D Aino oli viimeviikolla vain eilisen koulussa ja Ilmari on vieläkin vähän yskäinen mutta onneksi ei ole ainakaan vielä mennyt korviin. Sormet ristiin ja koputan puuta. Here we go!




Perjantaina 25.11 saimme kutsun juhlistamaan lasten ystävän Kaapon kuusivuotissynttäreitä. Lapsilla oli ihanaa ja minä sain osviittaa tulevista omista lastenjuhlista. He asuvat Slieman toisella puolella rantakadulla mistä oli aivan upeat näkymät St.Juliansiin asti. 


Lauantaina 26.11 kävin Lauran, Hannahin ja Lauran koulukavereiden kanssa katsomassa aivan upeeta tanssiesitystä Vallettassa. Tila oli todella intiimi ja tanssiin oli taas yhdistetty kerronta videon avulla. Näitä lisää!



27.11, Ilmarin oikeana syntymäpäivänä oli lämmin päivä ja kävimme Vallettassa syömässä ja samalla vähän kiertelemässä ja katsomassa jouluvaloja. Ostin Ainolle pienen muistikirjan ja kynän millä hän sitten "kirjoitti" salaisuuksiaan uuteen salaisuusvihkoonsa. Sain taas niin ihania kuvia Ainosta, Ilmari "EI" Koskinen antoi ottaa tasan kolme kuvaa.






Viikko sitten lauantaina 3.12 meillä olikin sitten Ilmarin kolmivuotisjuhlat ja täällä oli koko kämppä täynnä hulinaa. Oli gluteeniton ja maidoton kakku, Janin tekemää pitsaa ja poppareita sekä sipsiä. Aikuisille toki skumpat että jaksavat kuunnella sitä päätöntä huutoa mikä meidän ihanista kullannupuista pääsee aina kun koko poppoo on koolla. Päätin päästä mahdollisimman helpolla ja niin teinkin. Ohjelmassa oli ongintaa (joka unohtui) ja diskoilua ja se olikin todella suosittua. Viikon päästä sunnuntaina pitäisi juhlia sitten superduperFrozenForeverbileitä, eli  yhdistetyt Ainon viisivuotis- ja Seelian neljävuotisjuhlat. Jippii! Pyrkimys on taas päästä mahdollisimman helpolla koska energiat ei nyt vaan riitä mihinkään supersensaatiomaiseen suoritukseen. Frozen diskoa toivottiin ja se on tietysti taas ohjelmassa!




Itsenäisyyspäivänä 6.12 kokoonnuimme tyttöporukalla Lauralle ja katselimme linnanjuhlia sekä söimme ihanaa Lauran tekemää risottoa, Hannahin tekemiä alkupaloja, kaikkien tuomia juomia ja vähän kaikkien tuomia jälkkäreitä. Kaikki tykkäsi Robinista ja Maiju tunsi jokatoisen kättelijän :D Meillä oli hauskaa ja ensivuonna uudestaan, eri kokoonpanolla tosin. Puhelinkuva on vähän huono mutta kameraa ei ollut mukana :)



Lapset odottavat ensiviikonloppua kun kuuta nousevaa, meillä on silloin lauantaina päivällä porukan pikkujoulut, vähän joulutunnelmaa, joululauluja ja leikkejä. Mutta lauantaina illalla lapset odottavat nenä kiinni ikkunassa meille saapuvia vieraita. Mun pikkuveli joka on myös Ainon kummisetä ja mun äiti tulee meille kylään! Nyt on kuulkaa kirjoitettu kortteja ja piirretty taidetta heitä varten ja järjestelty leluja että millä leikitään Samun kanssa ekana. Ihanaa saada tänne vähän perhettä jouluksi. Tosin emme tiedä kauan saamme heidän seurasta nauttia mutta lyhytkin aika on lapsille korvaamatonta! Täällä on nyt ollut todella vaihtelevat kelit, on satanut paljon ja on ollut myös aurinkoista. Aurinko laskee noin viideltä ja sen jälkeen tulee kylmä ja kostea. Yhdessä vaiheessa otimme jo talvihousut käyttöön ja tumputkin oli käytössä, nyt niitä ei taas tarvita. Että kun Suomessa on vaikea pukea lasta ulos niin kyllä se täälläkin päänvaivaa tuottaa.




Niin ja mun hieno, kaunis ja kallis amaryllis ei kestänyt jouluun asti vaan jouduin leikkaamaan siitä kaikki paitsi yhden nupullisen varren pois. Vähän harmitti, meinasin jo hakea uuden tilalle mutta nyt kun sitä tässä kukallisena katselee tarkemmin niin se on itseasiassa kauniimpi näin yksinkertaisena.



Tänään kävimme Manoel Islandilla ihailemassa Maltan vihreää luontoa ja ritarilinnaa, kuvaraportti tästä retkestä seuraavalla kertaa! <3

-Sini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti