perjantai 30. joulukuuta 2016

Mummun mukulat

Niin se mummu taas kerran lähti ja lapset ikävöi tietenkin jo ihan sydämet sykkyrällään. Varsinkin Aino on reagoinut mummun lähtöihin aina tosi voimakkaasti, kiukuttelee ja uhmaa eikä halua puhua, katsoa tai halata. Rääkyy vaan kurkku suorana sydäntä raastavaa "mummmuuuuuu" valitusvirttä jos yhtään pyydän/kysyn mitään ja sitten ainakin jos käsken tai komennan. Tänään on oltu suru puserossa melkein koko päivä. Lähdettiin heti ulos puistoon tapaamaan ystäviä ja oli hauskaa mutta aina kun Ainolla tuli eteen pienikin vastoinkäyminen niin "mummmuuuu" itku alkoi. Ja aika monta kertaa Aino muistutti tänään että hän kyllä pitää mummusta enemmän :) 



Koitan mahdollisimman paljon antaa siimaa lapsille aina tän ikävän aikana, ymmärrän että se johtuu "vain" ikävästä, mutta siinä oon tiukka että mulle pitää puhua nätisti ja kunnioittaa. Ja siihen se meidän tilanne yleensä aina kulminoituu, kun Aino testaa rajojaan ja ymmärtäähän jo viisivuotias mitä naruja vetää että mutsi skitsoo. Onneksi oon tajunnut syy-yhteyden näihin aina toistuviin ikävä-uhmiin niin ymmärrän ehkä hieman paremmin lasten ja varsinkin Ainon käytöstä. 



Viimeksi kun mummu oli lähtenyt niin Aino yritti pistää ihan kaiken mummun piikkiin, "mutkun mummu sanoi" tai "mummu lupasi että". Pienen haastattelun jälkeen sitten aina selvisi että Aino olisi halunnut, että mummu olisi sanonut tai luvannut kaikkea kivaa, kuten hattaraa aamiaiseksi tai palkintoja hampaiden pesun jälkeen. Muutaman kerran myös soitimme mummulle videopuhelun että Aino voisi tarkistaa muunmuassa pitääkö kasvissosekeittoa tosiaankin syödä tai onko muka mummukin syönyt joskus kurpitsakeittoa.

Viimeksi pahin uhmittelu kesti reilu viikon, toivotaan että nytkin päästäisi yhtä helpolla, kun Ainolla on lomaa koulustakin. Olisi kiva tehdä jotain jännää, tutkia Maltaa vaikka bussilla kun ulkona jääääätyyyy tai käydä hiltonilla uimassa ja saunassa. Täytyykin tutkia mitä voisimme nähdä tai tehdä sisätiloissa nyt kun talvi saapui vihdoin tänne saarellekin.

Paljon olemme myös pyöritelleet Suomen visiittiä! Oon laskenut aikamonta eri skenaarioo sivukuluineen meidän poppoolta. Mä rakastan laskemista ja listoja ja teinkin oikein kunnon listat parhaimmista vaihtoehdoista. Suomen visiitti on melkein pakollinen sillä mun ja Ainon passit pitää uusia ennen huhtikuun loppua. Meidän piti käydä marraskuussa Roomassa ne uusimassa mutta mä olin niin väsynyt etten jaksanut lähteä kaksin Ainon kanssa mihinkään. Onneksi liput oli todella edulliset eikä ehditty hotellia maksamaan. No mutta ne listat:

Vaihtoehto1: Maaliskuu. Ainolla on silloin koulusta kaksi perjantaita putkeen vapaata, jos olisimme kaksi viikkoa reissussa niin Aino olisi kahdeksan päivää pois koulusta. Meno koko perheelle Tukholmaan maksaisi vain 125€. Skavstasta sitten menisimme yöbussilla Ariadne hotelliin mistä lähtisimme seuraavana aamuna kukonpierun aikaan sisätunnelia pitkin laivaan ja sillä vielä Turkuun. Olen kerran tullut tällä lennolla yksin lasten kanssa ja tiedän että se onnistuisi uudestaankin. Mutta maaliskuussa lasten mummi ja taata ovat pois Suomesta ja voi olla että mummukin on pois vielä silloin.

Vaihtoehto2: Huhtikuu. Ainolla on viikko lomaa pääsiäisenä koulusta, voitais olla melkein kolme viikkoa. Tämä on helpoin vaihtoehto. Minä matkustaisin lasten kanssa huhtikuussa ilman Jania suoraan finnairilla Maltalta Helsinkiin. Jani ei pääsisi mukaan.

Vaihtoehto3: Edelleen sama huhtikuu. Koko perhe matkustaa Tukholman kautta lentokone+laiva yhdistelmällä ja palattaisiin Sassilla vaihdolla eri aikaan Janin kanssa.

Kaikki vaihtoehdot on about saman hintaisia lopputulemaltaan. Jos voisi yhdistää maaliskuun halvan menon ja huhtikuun halvan paluun niin se olisi jo niin halpa että olisin jo ottanut ne lennot. Mutta Aino ei voi olla niin pitkään pois koulusta. Sekin kävi meinaan mielessä. :)



Uusi vuosi alkaa häämöttään joten tarttee silloin varmaan korkata viimeiset glögipullot kaapista. Ehkä haen jonkun kuohuvankin vielä kylkeen. Meillä on huomenna uuden vuoden juhlat missä on erikoistilattuja ja -kuljetettuja Tampereen lihajalosteen nakkeja, suomalaista sinappia ja ehkä siipiä tarjolla :) Tein myös ensimmäistä kertaa gluteenitonta banaanileipää joka ainakin tuoksuu taivaalliselle :) Illalla jatkuu aikuisten bileet mutta saas nähdä miten käy kun toinen meistä joutuu tietysti kotiin hoitamaan lapsia jos toinen jää bileisiin. Ehkä lähdemme molemmat kotiin lasten kanssa, demokratian hengessä.

Ihanaa huomista kaikille <3
-Sini


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti